Zoekveld

Start aanvoer Zeeuwse mosselen
Nieuwe oogst heeft voortreffelijke smaak

16-07-2014

Start aanvoer Zeeuwse mosselen

Vandaag gaat het mosselseizoen van start met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselen kennen een mooie kwaliteit en hebben de authentieke zilte smaak die deze lekkernij zo uniek maakt. ‘De mosselschelpen zijn niet al te groot, maar rijk gevuld en de smaak van de mossel is voortreffelijk’ aldus Jos Steketee, namens de mosselkwekers.

 

Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De lang aanhoudende winterperiode van 2012 heeft onder andere invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden om uit te groeien tot een smaakvol product.

 

De Zeeuwse mosselkwekers vissen nu de mosselen op uit de Oosterschelde en de Waddenzee om ze vervolgens naar de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke te brengen. Vanaf morgen is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verkrijgbaar in visspeciaalzaak, supermarkt en restaurant.


Meer nieuws