Zoekveld

Structurele samenwerking Krijn Verwijs Yerseke BV en Stichting Zilte Academie Zeeland
Koningin Maxima bezoekt Zeeland

09-09-2016

Structurele samenwerking Krijn Verwijs Yerseke BV en Stichting Zilte Academie Zeeland

9 September Hare Majesteit Koningin Maxima Zeeland. Onderdeel van haar bezoek is kennismaking met de Zilte Academie Zeeland (ZAZ), onderwijs- en expertisecentrum voor koken met Zilte, Zeeuwse producten. Deze kennismaking vindt plaats in Zierikzee, waar de Koningin een presentatie krijgt van de lessen die de ZAZ verzorgt voor VMBO en MBO in Zeeland.

Krijn Verwijs Yerseke B.V., producent en expert op het gebied van schaal- en schelpdieren en de Zilte Academie Zeeland (ZAZ) gaan vanaf 9 september een structurele samenwerking aan voor  het jaarlijks organiseren van de Zeeuwse junior oestersteekkampioenschappen. Het officiële startsein hiervoor wordt 9 september gegeven tijdens het bezoek van Koningin Máxima aan het Pontes Pieter Zeeman college in Zierikzee waar zij een demonstratie krijgt van de nummers één en twee van het Zeeuws junior oestersteekkampioenschap van 2016, Swen Brasser en Troy Snijder.

Naast de gezamenlijke organisatie van de oestersteekkampioenschappen, gaan de ZAZ en Krijn Verwijs Yerseke B.V., lessen verzorgen op vier VMBO scholen waar de scholieren kennis en praktijkervaring op kunnen doen in koken met Zeeuwse streekproducten als oesters. Krijn Verwijs Yerseke B.V. levert een bijdrage aan de lessen door oesters te sponsoren voor de lessen en de kampioenschappen, de ZAZ zorgt voor de docenten oestersteken en gastsprekers. 

Door middel van samenwerkingen tussen de ZAZ en regionale bedrijven uit Zeeland worden VMBO scholieren voorbereid op een vervolgopleiding in de horeca, zoals bij FoodLabZeeland. 

Na afloop van het bezoek is er voor de pers gelegenheid om oesters en hapjes te proeven die de leerlingen, samen met een aantal Zeeuwse chefs, hebben bereid. Er is dan ook de gelegenheid om foto’s te nemen of te filmen in de keuken van Pieter Zeeman, waar de leerlingen en chefs aan het werk zijn. 


Meer nieuws